Web Toolbar by Wibiya

sâmbătă, 16 mai 2015

Spaghete cu chiftelute si sos de rosii


Spaghetele cu chiftelute (spaghetti with meatballs) sunt o inventie americana, dar asta nu inseamna ca nu va puteti bucura de gustul spaghetelor italiene. Versiunea mea nu este chiar cea clasica, insa este foarte gustoasa si am avut o multime de complimente. Sunt usor de facut, iata reteta.

Ingrediente: (5-6 portii)

500g carne tocata de vita
4 catei de usturoi
1 ceapa potrivita
2 linguri patrunjel tocat
1 lingura cimbru prospat tocat
1 ou
mix de boabe de piper proaspat macinate si sare dupa gust
1/4 cana ulei
1 pac. spaghete
2 conserve rosii in bulion (bucati)
1 lingura mare pasta de tomate
1 lingurita zahar
cateva frunze busuioc proaspat
parmesan
sare

Preparare:
 
Avantajul acestei retete este ca se face foarte repede, in 30 de minute este gata. Amestecati carnea tocata, usturoiul si ceapa tocate marunt, patrunjelul, cimbrul si oul intr-un bol incapator. Cand toate ingredientele s-au combinat se asesoneaza cu sare si piper dupa gust. Se amesteca din nou apoi se fac bilute mici cam de marimea unui ou de prepelita.


Intr-o tigaie mare si adanca se pune uleiul, iar cand acesta s-a incins se adauga bilutele din carne tocata, una cata una si se lasa sa se rumeneasca putin pe toate partile.


Se adauga rosiile in bulion si pasta de tomare peste chiftelute si sosul lasat de ele si se continua fierberea pana cand bilutele sunt bine facute (aproximativ 15-20 minute). Se adauga zaharul si frunzele de busuioc tocate si se amesteca bine.


In timp ce chiftelutele fierb in sos, se pregatesc spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. In ultimul minut de fierbere se scot din apa (apa nu se arunca, se pune separat intr-o cratita pentru ca vom pune cateva linguri peste spaghete si sosul cu chiftelute, daca este nevoie) si se pun peste chiftelutele cu sos de rosii. Daca vi se pare ca sosul este prea gros se pun 2-3 linguri din apa in care au fiert spaghetele. Se lasa sa fiarba impreuna pentru 1 minut. Se amesteca bine spaghetele cu sosul de rosii pentru ca sa le patrunda bine toate aromele. Se portivesc de sare.


Cand sunt gata se servesc imediat, fierbinti, in farfurii calde. Daca va place radeti putin parmesan desupra spaghetelor.
 
O multime de retete interesante de paste gasiti pe blogul Elenei Bite - Hellena... din bucataria mea careia ii dedic aceasta editie a provocarii Virtual Hug gazduita de Laura.
 
Enjoy!



Un comentariu: